תחזוקה לדוד החשמל היא חשובה מאוד על מנת לשמור עליו לטווח ארוך. הדרך הטובה ביותר לתחזוקה נכונה וחכמה של הדוד היא על ידי ניקוי שלו אחת לשנה. בכתבה הבאה נסביר איך מנקים את דוד החשמל בצורה נכונה, מתי אתם יכולים לבצע את הניקיון ומתי כדאי להיעזר באיש דודים מקצועי.
על מה לשים דגש כאשר מנקים דוד חשמל?
כאשר מנקים דוד חשמל, למעשה מנקים אותו מאבנית שמזיקה לכל חלקי הדוד, מונעת מהם לעבוד כמו שצריך וגורמת לתקלות היוצרות מצב שבו דוד חשמל לא מחמם בצורה טובה או כלל לא. אלו הדגשים שכדאי לשים אליהם לב בעת הניקוי:
ניקוי אחת לשנה
את האבנית חשוב לנקות אחת לשנה, אחרת היא מצטברת, הופכת חזקה והרבה יותר קשה לנקות אותה. את ניקוי האבנית מבצעים בעזרת מטלית לחה עם מעט חומץ שעוזר לפרק אותה. בעת הניקוי מומלץ לבדוק האם הרכיבים תקינים.
מעקב אחר הוראות בטיחות
כל חלק בדוד שמנקים מאבנית מצריך הוראות מדויקות כי חלקים רבים נמצאים בתוך מכל הדוד ואנו לא רוצים לפגוע בהם, אלא לנקות אותם בלבד. ההמלצה היא להיעזר באיש דודים אחת לשנה, אך בהחלט ניתן לבצע זאת גם לבד במידה ועוקבים אחר ההוראות ושומרים על כללי הבטיחות.

ניקוי צינורות דוד מאבנית
כדי לנקות את צינורות הדוד, כדאי לבצע ניגוב עם מטלית לחה ומעט חומץ מחוץ לצינור. ניקוי פנימי שלו יצריך פירוק על ידי איש דודים מקצועי שגם יבדוק היטב את מצב הצינור.
צינורות נוטים לקבל בלאי סביר ובדיקה שלהם תמנע נזילות עתידיות שגורמות לתקלות חימום המים. ניקוי האבנית בתוך הצינורות הוא חשוב, שכן המים עוברים דרכם. ככל שיש יותר אבנית, היא מקטינה את קוטר הצינור ומעבר המים נפגע.
ניקוי פלאנג', גוף חימום ותרמוסטט
הפלאנג' הוא מעין קופסא בצורת קונוס שתפקידה לשמור על גוף החימום והתרמוסטט שנמצאים בפנים. הצטברות של אבנית על הפלאנג' עלולה להיכנס לתוכו ובכך לפגוע ברכיבים הפנימיים. גוף החימום והתרמוסטט הם רכיבים שמחוברים לחשמל, כדי לנקות אותם, יש לנתק תחילה את החשמל.
יש לזכור כי סביבת דוד החשמל כוללת מים וחשמל שאנו לא רוצים שיפגשו על מנת שלא יווצר קצר או שחלילה נתחשמל. לאחר הניתוק, יש לפרק את הפלאנג', לבחון את תקינותו ולנקות. את אותו תהליך מבצעים על גוף החימום והתרמוסטט. מדובר בעבודת ניקוי שכדאי לבצע באמצעות איש דודים ולא להסתכן. איש הדודים יוכל גם להחליף את הרכיבים במידת הצורך.
ניקוי של מכל המים
מכל המים הוא האזור שבו מתרכזים המים החמים של הדוד. לרוב האבנית תרד לתחתית הדוד ותצטבר שם. ניקוי נכון יתחיל בחלק החיצוני של הדוד על ידי מטלית לחה עם מעט חומץ. את הפעולה הזו אתם יכולים לבצע בעצמכם. ניקוי פנימי של המכל מצריך הוצאת המים, ניקוי פנימי, מילוי מחדש וחיבור המכל בצורה תקינה. גם זו פעולה שחשוב לבצע על ידי איש דודים.
לסיכום, ניקוי של דוד חשמל מחולק לניקוי חיצוני וניקוי פנימי. את הניקוי החיצוני אתם יכולים לבצע בעצמכם ודיי בקלות. את הניקוי הפנימי חשוב לבצע על ידי איש דודים מקצועי מאחר ומדובר בסביבה עם סיכון התחשמלות וגם כדי שהוא יוכל להעריך את מצב החלקים, להחליף בהתאם ולחבר את הכל בצורה נכונה ותקינה.